Barion Pixel

Idézetek kvíz

Igen figyelemre méltó, hogy az emberiség jótevői, előrevivői nagyrészt félelmetes vérontók voltak.

Helyes! Rossz válasz!

Úgy áll a dolog, hogy ha egy ember belső világa, a lelke nem tartogat meglepetéseket számunkra, akkor személye érdektelen.

Helyes! Rossz válasz!

Annyira begolyóztam én is, hogy már a vásárló háziasszonyokkal kezdtem szemezni, itt benn, a bevásárlóközpontban - éppen ott rontottunk el a néptelen éjszakában - , és felcsíptem egy bamba babát, az eszét elhagyta valahol, és csak kódorgott céltalan.

Helyes! Rossz válasz!

Átnézett a völgy fölött, a Hegyes pipált, a Törvess csúcsára felleg ereszkedett. Az öreg kupa-lányok azóta megmosdatták özvegy Szendynét, talán most öltöztetik.

Helyes! Rossz válasz!

Olyan boldogság is létezik, amely leírhatatlan. Jobb, ha senki sem próbálja meg visszaadni, mi mehet végbe egy fiatal nőben, ha olyasvalaki biztosítja a vonzalmáról, akit addig elérhetetlennek tartott.

Helyes! Rossz válasz!

Október közepén egy szomorú és borús pénteki napon, óraközben, mint mindennap, elszaladt a pedellushoz, s megnézte a kátrányszagú, vasrácsos fekete hirdetőtáblán az érkezett levelek lajstromát. Legnagyobb rémületére ott látta a nevét a többi közt. Ha a nevét kimondták, vagy leírva látta, mindig szívdobogást kapott.

Helyes! Rossz válasz!

A derék férfiú nem látott ebben mást két nevezetesen összevágó kóresetnél. Ő jól ismerte az emberi életműszerek rendezetét, a véredények alkotását, a mérgek hatását és küljeleit; hanem az emberi szívek titkait kevésbé. Az öreg Lapussa Demeter pedig nem tanult sem kémiát, sem anatómiát, hanem azért látta e kettős kóresetnek olyan diagnózisát, amit nem fürkésznek az orvosok.

Helyes! Rossz válasz!

A Bécs városához címzett vendéglő tulajdonosa egy haldokló pillantást vetett Pista úr felé, alig maradt jártányi ereje, hogy valamely láthatatlan zugolyba visszavonuljon, betegebbnek érezte magát, mint valaha életében, pedig sok csúnya betegségen esett át, még a kolerát is megpróbálta 1878 -ban.

Helyes! Rossz válasz!

Egy téli estén, vacsora után a szőnyegen színes kockákból tornyot építettem. Édesanyám le akart fektetni. A dadát küldte értem, mert abban az időben még szoknyában jártam. Már indultam vele. Ekkor egy hang szólalt meg hátam mögött, az ő feledhetetlen hangja: Azért se menj!

Helyes! Rossz válasz!

Az éjszaka gyilkosai, rablói kegyetlenek, de tettüket vállalják. Amikor a nap az ég ura, minden bonyolult, alattomos és nem kevésbé kegyetlen. Csak hosszadalmasabb. Mire megérted, hogy melletted rabolnak, ölnek, már semmit se tehetsz.

Helyes! Rossz válasz!

Idézetek kvíz
Olvass többet, ez így kevés!
Egész jó, de lehetne jobb is! Olvass többet!
Gratulálok! Te aztán falod a könyveket!

Megosztom: